ДВИЖЕНИЕ БРЕЙДИ ТРЕБУЕТ НЕМЕДЛЕННОГО РАСКРЫТИЯ СВЕДЕНИЙ О СПОНСОРАХ НАЦИОНАЛЬНОЙ ОРУЖЕЙНОЙ АССОЦИАЦИИ | Brady Campaign to Prevent Gun Violence

Jump to English translation

Движение Брейди против насилия с применением оружия
Срочный пресс-релиз
Контакты: Джеймс Тилл (James Tyll) media@bradymail.org
Телефон: +1 (202) 370-8128

Вашингтон, Округ Колумбия, 19 января 2018 года. Движение Брейди выпустило приведенное ниже заявление, касающееся пожертвований, происходящих из России, в пользу Национальной Оружейной Ассоциации в 2016 году:

«Члены Национальной Оружейной Ассоциации («НОА») должны быть возмущены, даже если часть этой возмутительной информации соответствует действительности. НОА заявляет своим членам, что она защищает Американские свободы. Однако, если на самом деле НОА представляет интересы России и активно или пассивно вмешивается в наши выборы, то она тем самым дискредитирует те самые демократические свободы, которые она стремится защищать. Остается только догадываться о том, сколько истинных патриотов решит, что это последняя капля и откажется от своего членства в НОА» - заявил Со-Президент Крис Браун.

Со-Президент Брейди. Эвери Гардинер добавила, «Выборы имеют значение. Законы о выборах также имеют значение. Информация о том, что русские делали пожертвования через НОА вызывают серьезную озабоченность, поскольку таким образом могли быть нарушены различные правовые нормы. Брейди требует от руководства НОА немедленно раскрыть сведения о всех спонсорах своей политической деятельности. До тех пор, пока они этого не сделают, все кандидаты должны серьезно задуматься об этичности и законности принятия пожертвований от НОА».

[This is a translation of the press release that Brady issued today in Russian.]

BRADY CAMPAIGN CALLS FOR IMMEDIATE DISCLOSURE OF NRA CONTRIBUTORS' IDENTITIES

Brady Campaign to Prevent Gun Violence
For Immediate Release
Contact: James Tyll, media@bradymail.org
Phone: (202) 370-8128

WASHINGTON DC, January 19, 2018 - The Brady Campaign issued the following statement on the FBI investigation into Russian campaign contributions to the NRA in the 2016 election:

"NRA members should be outraged if even a portion of this alarming story is true. The NRA tells its members that it defends America's freedoms. If the NRA is actually a front for Russian interests and interfered with our elections, actively or passively, then they have undermined the very democratic freedoms they purport to represent. We can only wonder how many true patriots will decide that this is the last straw and give up their NRA memberships," said Co-President Kris Brown.

Brady Co-President Avery Gardiner added, "Elections matter. Election laws matter. Revelations that the Russians may have made contributions through the NRA are deeply concerning and may violate multiple laws. Brady calls upon the NRA leadership to immediately disclose the identities of all contributors to its political activities. Until they do so, all candidates should have serious concerns about the ethics and legality of accepting NRA contributions."

##

The mission of the Brady organization and its Million Mom March is to create a safer America by cutting gun deaths in half by 2025. For more insight on gun violence prevention, follow us on Facebook and Twitter @BradyBuzz.

About Us: The Brady Campaign and Center, united with the Million Mom March, is a national network of over 90 grassroots chapter affiliates mobilized to prevent gun violence at the community level. The network has played a vital role in expanding Brady background checks in the six states that have passed legislation since the shooting in Newtown, Connecticut and produced the largest national protest of gun violence in U.S. history - The Million Mom March, Mother's Day 2000.